Mecsek-Dráva Hulladékgazdálkodási
Program Rekultiváció

Résztvevő cégek adatai

A mérnöki feladatokat ellátó konzorcium

FŐBER Nemzetközi Ingatlanfejlesztő és Mérnöki Zártkörűen Működő Részvénytársaság

FŐBER Nemzetközi Ingatlanfejlesztő és Mérnöki Zártkörűen Működő RészvénytársaságCégismertetőnkben szeretnénk bemutatni a FŐBER Nemzetközi Ingatlanfejlesztő és Mérnöki Zártkörűen Működő Részvénytársaság múltját és jelenlegi tevékenységét.

Elődünket, a Fővárosi Építőipari Beruházási Vállalatot 1957. január 1-jével alapította a Fővárosi Tanács. A vállalatnak jelentős szerepe volt a Főváros újjáépítésében és - az évek során - a város arculatának kialakításában. A több mint négy évtizedes múltat és tevékenységet méltón képviseli, és egyben minősíti a számos létesítmény, amelynek megvalósításában hatékonyan közreműködtünk.

Az állami vállalat 1991. november 1-jén, a privatizációt követően Kft.-vé, majd 1995. április 1-jével, a korábbi vállalat teljes körű jogutódjaként részvénytársasággá alakult át, megtartva a szakmában már ismert FŐBER nevet.

A FŐBER Zrt. és elődje 50 éves tevékenysége alatt a főváros területén mintegy 267 000 db lakás, közel 2000 iskolai tanterem, 21 000 óvodai és 14 000 bölcsődei férőhely, valamint 40 000 m2 orvosi rendelő és gyógyszertár, továbbá 500 000 m2 kereskedelmi létesítmény valósult meg. A kapcsolódó létesítmények - több ezer km közművezeték és közel 50 millió m2 út, park, járdafelület - építésének lebonyolítását végeztük. A vállalat és később a FŐBER Zrt. nevéhez fűződik nagyáruházak, kereskedelmi- szolgáltató és kulturális létesítmények, irodaházak, uszodák, fűtőművek és szennyvíztisztító telepek megvalósítása.

A FŐBER Zrt. jelenlegi alaptőkéje 270 millió Ft. A társaság menedzsmentje és alkalmazottai képezik a tulajdonosi hányad 100%-át. A FŐBER Zrt. ma már nemcsak a magasépítésben meghatározó szereplője a magyar építőiparnak, de a környezetvédelmi, útépítési és mélyépítési munkák lebonyolításában is jelentős szerepet játszik az ország egész területén.

Társaságunknak magas és mélyépítési munkákban is hosszú évekre visszanyúló gyakorlata és igazolható referenciái vannak. A FIDIC hazai szövetségének tagjaként a tanácsadó, független mérnöki területen a piac egyik vezető cége lettünk. Rendelkezünk az ISO 9001 és az ISO 14001, valamint OHSAS 18001 minősítéssel, amelyeket az elsők között szereztünk meg. A FŐBER Zrt. vezetése bízik abban, hogy az eddig elért eredmények alapján a társaság sokoldalúsága, pénzügyi stabilitása és a piachoz való alkalmazkodási képessége alapján a következő években is meghatározó szereplője lesz a hazai építőiparnak és a hazai beruházási javak piacának.

A FŐBER Zrt. igazgatóság tagjai:
Kemény Péter (elnök, vezérigazgató), Dr. Inámi Bolgár Kálmán, Dr. Kocsis Júlia, Hargitai József, Veres László

A METRÓBER Kft

A METRÓBER KftA METRÓBER Kft. jogelődjét a Földalatti Vasút Beruházási Vállalatot állami vállalatként 1949-ben alapították, így cégünk közel 60 éves szakmai múltra tekint vissza a közlekedésfejlesztési, magas- és mélyépítési beruházások terén. A jogelőd vállalat tevékenységi körének változatlanul hagyása mellett 1994 év folyamán Korlátolt Felelősségű Társasággá alakult.

A Kft. jelenlegi tagjai több évtizedes, a főváros és az ország kiemelt fontosságú közlekedésfejlesztési, környezetvédelmi, vízépítési és magasépítési nagyberuházási munkáinak megvalósítása során szerzett szakmai tapasztalatokkal rendelkeznek.

1999 szeptemberétől a Társaság tulajdonos köre, s ezzel együtt a szakmai-gazdasági irányítása megváltozott. A cég ma 100 %-ban hazai magánszemélyek tulajdonában van. Jelenleg a cég alkalmazottai feladatra orientált, egymásra épülő szervezeti egységek keretében dolgoznak.

A Társaság legfontosabb adatai

Megnevezés"METRÓ" Közlekedésfejlesztési, Beruházási, és Mérnöki Szolgáltató Kft.
Rövidített megnevezésMETRÓBER Kft.
Cím1087 Budapest, Kerepesi út 29/c
Telefon210-8900 (igazgató)
210-8830 (központ)
Fax210-8882
E-mailmetrober@metrober.hu
Honlapwww.metrober.hu

A METRÓBER Kft. több éve tagja a Tanácsadó Mérnökök Magyarországi Szövetségének a FIDIC nemzeti szervezetének. A felsővezetés és a cég kulcsszemélyzete jól ismerik a FIDIC elvek, illetve a Közbeszerzési Törvény szerinti versenyeztetési, szerződéskötési és lebonyolítási módszereket és előírásokat. Tevékenységünk során nagy gyakorlatot szereztünk a Közbeszerzési Törvény, illetve a nemzetközi finanszírozó szervezetek követelményrendszerének alkalmazásában.

Társaságunk szakmai összetétele alapján alkalmas komplex beruházási feladatok megvalósításának tervezésére, terveztetésére, szervezésére, lebonyolítására, a Független Mérnök tevékenységi körének ellátására. Mind a magas-, mind a mélyépítés területén nagy tapasztalatokkal rendelkezünk a komplex műszaki fejlesztési, elemzési, megvalósíthatósági vizsgálatok elvégzésében.

Az utóbbi évtizedek újabb kihívásokat hoztak a Társaságunk életébe, így a fővárosi közlekedésfejlesztési beruházásokon (pl.: Szabadság híd teljes körű rekonstrukciója 2008.) felül a tevékenységi körünk bővült az országos közúthálózat fejlesztésének, valamint az autópálya építések (pl.: M7 autópálya Zamárdi-Ordacsehi szakasza a Kőröshegyi Völgyhíd építésével, M8 autópálya Pentele Híd építésével, M43 autópálya Szeged-Makó közötti szakasza a Móra Ferenc híd építésével) mérnöki feladatainak ellátásával.

A Metróber Kft. tevékenységének egyre nagyobb részét fedik le a környezetvédelmi beruházások, a szennyvíztisztítás, a szennyvízelvezetés és szilárdhulladék gazdálkodás területén (Dél-Balaton és Sió-völgye regionális szilárdhulladék gazdálkodási rendszer kiépítése mérnöki feladatainak ellátása, Budapest, XIII. kerület Esztergomi úti gyűjtőcsatorna és kapcsolódó létesítményei stb.), továbbá a magasépítési beruházások (pl.: bevásárlóközpontok, kulturális és oktatási létesítmények építése, stb.).

Kiemelkedő magasépítési munkánk a Pécs2010 Európa Kulturális Fővárosa Program létesítményeinek, közte a Kodály Központ, valamint a Zsolnay Negyed épületei kivitelezésének FIDIC független mérnöki feladatainak ellátása.

Társaságunk több milliárd forint értékű beruházások lebonyolítását végzi, ezért nagy értékű Általános Polgári Jogi Felelősségbiztosítással, Munkáltatói felelősségbiztosítással és Szolgáltatás felelősségbiztosítással rendelkezünk, melyeket a beruházói igényeknek megfelelően folyamatosan aktualizálunk, szükség esetén bővítünk.

Társaságunk rendelkezik MSZ EN ISO 9001:2009 és MSZ EN ISO 14001:2005 szabványnak megfelelő minőségbiztosítási rendszerrel.

A METRÓBER Kft. dinamikus növekedési tendenciát mutat mind a piaci pozíciók, mind az árbevétel és profitabilitás terén, mind a létszám tekintetében. A Társaság piacvezető pozícióban van a mérnöki szolgáltatások több szektorában.

PR és tájékoztatás

Ferling PR Kft.

Ferling PR Kft.A Ferling PR 20 éves tapasztalattal rendelkező professzionális pr-ügynökség, a kelet-közép európai térség jelentős, stratégiai tanácsadást és teljes körű pr szolgáltatást nyújtó vállalkozása, mely pécsi és budapesti irodával is rendelkezik. Bizalomépítés, hírnévmenedzsment, konfliktuskezelés, sajtókommunikáció, promóció, rendezvényszervezés, online marketing, marketingkommunikáció – akármelyik területről is van szó, ügynökségünk Magyarország bármely régiójában képes olyan helyismerettel bíró operatív teamet mozgósítani, amely megfelelő időzítéssel, pontos és lelkiismeretes munkával támogatja megbízóit a célok elérésében, vagy a rábízott problémák megoldásában. Pr-ügynökségünk elkötelezte magát a növekedés, a hatékonyság, a vállalati és társadalmi fenntarthatóság biztosítása, illetve a társadalmi csoportok közötti hatékony párbeszédet szolgáló korszerű kommunikációs technológiák alkalmazása mellett. Ügynökségünk 2008 óta a CEEPR-hálózat magyar tagja (a CEEPR-net Kelet-Közép Európa pr-ügynökségeit összefogó hálózat, melyet minden országból egy ügynökség képvisel). Leányvállalatunk, a Ferling Webline Kft. 2009 nyarától vált különálló céggé, mely ügyfelei számára az internetes szolgáltatások, online eszközök teljes tárházát kínálja.

Ferling PR Kft.
7621 Pécs, Mária u. 8.
Tel: (72) 512-370
Fax: (72) 518-269
1031 Budapest, Záhony u. 7. Graphisoft Park
Tel.: (1) 501-0683
Web: www.ferlingpr.com

Prestige Média Kft.

Prestige Média Kft. Prestige Média Reklámügynökség Kft. 2006 májusában alakult. Célunk az volt, hogy a magyar reklámpiac érzékelhető szereplőjévé váljunk, sőt, szakmai előéletünknek megfelelően a politikai reklám piacán jelentős piaci részesedést szerezzünk.

Az első évek sok erőfeszítést kívántak tőlünk, de megbízóinknak köszönhetően viszonylag gyorsan, jelentős szakmai kört építettünk a cég köré. Filmesek, grafikusok, fotósok, szerkesztők, szövegírók, médiatervezők szép számmal csatlakoztak egyes projektjeinkhez, így szolgáltatásaink színvonala egyre magasabbá vált, és feladataink ellátása is tervezettebb, pontosabb lett. 2008-ban a Kreatív című szaklap egyik elemzése szerint a Prestige Média Reklámügynökség a politikai marketing és reklámpiac egyik legjelentősebb szereplőjévé vált.

Fontos azonban, hogy a Prestige az évek során nem csupán a politikai marketingben szerzett nevet és tapasztalatokat, de a klasszikus reklámpiacon is kaptunk megbízásokat. Gyógyszer- és vegyipari cégek, a pénzügyi szektor szereplői, az építőipar, az ingatlanfejlesztői világ is megtalált bennünket, és mi igyekeztünk a legjobbat nyújtani.

Figyelmünk a kezdetek óta a vidék felé is fordult. Számos város, intézmény, de falvak is keresték a kapcsolatot és az együttműködés lehetőségét, így városmarketing megbízásokat nyertünk közbeszerzési eljárásokban, és részt vettünk az uniós projektek nyilvánosságbiztosításában is, de kulturális projektekhez is számos alkalommal terveztünk és bonyolítottunk le teljes kampányokat.

A Prestige Média már tervezi a jövőt. Újabb pályázatokon indulunk, újabb megbízásokat szeretnénk elnyerni.

Prestige Média Kft
1063 Budapest, Bajnok u. 6. III/2.
Tel., fax: (1) 201-4018
Web: www.prestigemedia.hu

A SKG – 2011 rekult Konzorcium

A SKG – 2011 rekult Konzorcium tagjai a Strabag MML Kft, a Közgép Zrt, valamint a Geohidroterv Kft.

A három társaság hosszú évek óta részt vesz az infrastruktúrafejlesztési beruházásokban, ezen belül is kiemelt szerepet szánva a környezetvédelmi projekteknek. Ennek során a hulladékkezelési/gazdálkodási feladatok minden szegmensével kapcsolatba kerültek.

A Strabag MML Kft és a Közgép Zrt aktív szerepet vállal a környezetvédelmi beruházások kivitelezésében fővállalkozóként és generálkivitelezőként. A Geohidroterv Kft a kivitelezések mellett környezetvédelmi szaktervezőként/szakértőként, a tervezési/szakértői feladatok elvégzésében is részt vállal.

Jelen beruházás megvalósításában 89 település érintett, a feladat végrehajtása szervesen illeszkedik Magyarországon, az Európai Unió támogatásával folyó hulladékgazdálkodási program megvalósításához, melynek keretén belül megszűnnek a településeken kialakított, mára már bezárt, műszaki védelem nélküli, tájat és környezetet csúfító szeméttelepek, hulladéklerakók.

Ebben a munkában a SKG-2011 rekult Konzorcium örömmel vesz részt, mert tudja, hogy a környezet rendbetétele különös felelősség és az elvárható gondoskodás része, amit a ma élő emberek nyújthatnak a jövő nemzedéke számára.

A SKG-2011 rekult Konzorcium menedzsmentje kiemelt feladatként kezeli a hulladékkezelés megvalósítását, úgy hogy a kivitelezés a Megrendelő igényének maradéktalan kiszolgálásával, a Megrendelő és az érintett települések lakosainak, önkormányzatainak teljes megelégedésére fejeződjön be.

Strabag MML Kft.

Strabag MML Kft.A STRABAG - a STRABAG SE egyik legfőbb márkaneve - az építőipar minden területén jelen van és meghatározó, jelentős európai építőipari vállalatként az egész világra kiterjedően tevékenykedik. A konszern mint vezető építőipari szolgáltató Közép- és Kelet-Európában több, mint 500 helyszínen több, mint 75.500 főt foglalkoztat, építőipari szolgáltatásainak értéke közel 13,0 milliárd euró.

A vállalkozói gondolkodás a hazai és a nemzetközi piacok szükségleteihez igazodik. A STRABAG tevékenységi köre olyan sokoldalú, mint a kihívások, amelyeket elé állítanak. A STRABAG teljesítési spektruma az egyedi, mérték utáni teljesítésektől a teljes megoldásokig terjed, mindezt egy kézből - a kis megbízásoktól a látványos nagyprojektekig.

A legmagasabb szintű szakmai kompetencia, a jövőorientált, innovatív know-how és a kiemelkedő belső infrastruktúra teszik lehetővé számunkra, hogy megbízóink igényeinek biztosan, gazdaságosan, gyorsan és rugalmasan eleget tegyünk.

Csapatkoncepciójával a STRABAG modulokra épülő üzleti tevékenysége széles spektrumát ajánlja megbízóinak, amely minden fontos, építéssel kapcsolatos feladatot magában foglal - az ajánlatadástól a tervezésen és a kivitelezésen át a fennakadásmentes üzembe helyezésig.

Teljesítményünk spektruma

 • Közlekedésépítés
  • Közlekedési építmények
  • Külső közművek
  • Útburkolatok
  • Sport- és szabadidős létesítmények
  • Vezeték és csatornaépítés
  • Környezetvédelem
  • Biztonsági és védelmi építmények
  • Építőanyag előállítás
 • Magasépítés
  • Lakásépítés
  • Ipari létesítmények, gyárak
  • Középületek
 • Mérnöki létesítmények
  • Hídépítés
  • Speciális mélyépítés
  • Szerkezetépítés
  • Környezetvédelem
  • Alagútépítés
  • Általános mélyépítés
 • Facility Management

Környezetvédelem

”Tapasztalatainkat a környezet szolgálatába állítjuk”

A STRABAG-MML Kft. a környezettechnika területén egyesíti az egyre sokoldalúbbá váló tevékenységeket. Feladataink köre nem mereven meghatározott kínálati szegmensekből áll, sokkal inkább a mai kor és megrendelőink speciális követelményeiből tevődik össze.

2007 tavaszán helyezték üzembe az új, az Európai Unió ISPA-programjának finanszírozásával épült szegedi szennyvíztisztítót, melynek kivitelezését a Mérnöki Mélyépítési Létesítmények direkció végezte.

Társaságunk kivitelezésében valósult meg az Észak Pesti Szennyvíztisztító telep, valamint a Budai Főgyűjtő csatorna építése is.

Sokéves tapasztalatunk a környezetvédelmi létesítmények építésében és üzemeltetésében garantálja az elénk állított követelmények teljesítését. Nemzetközi testületekben és kutató szervezetekben törvények, szabályozások és szabálygyűjtemények alkotásában is tevékenykedünk. Nemzetközi kapcsolatokat is ápolunk, hogy folyamatosan a technikai fejlődés legmagasabb szintjét tudjuk teljesíteni.

Központi tevékenységi területeink:

 • hulladékgazdálkodás (hulladékkezelő objektumok, hulladéktárolók, hulladék eltávolítás)
 • szennyvíz technológiák
 • ivóvíz technológiák
 • innovációs technológiák
 • környezetvédelmi laboratóriumok

Hulladéklerakók rekultivációjára, felszámolására irányuló, jelenleg futó magyarországi projektjeink:

 • Észak –Balatoni Térség Szilárd Hulladék Kezelési Rendszer
 • Közép-Duna Vidéki Hulladékgazdálkodási Rendszer
 • Dél-Balatoni és Sió völgye Hulladékgazdálkodási Rendszer
 • Mosonmagyaróvár Térségi Hulladékgazdálkodási Rendszer
 • Győr Győri Körzet Hulladékrekultivációs Rendszer
 • Mecsek-Dráva Hulladékgazdálkodási Rendszer

A baranyai térségben a közelmúltban a JC direkció által megvalósított jelentős beruházások:

Királyegyházi cementgyár

A beruházás során az elérhető legkorszerűbb technológiával, a környezetvédelmi előírások maximális betartásával létesült üzem évente 750 ezer tonna klinker és egymillió tonna cement előállítására képes. A fejlesztés iparági jelentőségét mutatja, hogy Európában harminc éve nem létesült új cementgyár. A 270 millió eurós (72 milliárd forint) fejlesztés 2007-ben indult, és közel 4 évig tartott.

Árkád Pécs bevásárlóközpont

A beruházás 2002 őszén kezdődött, és alig másfél év kivitelezés alatt, 2004 tavaszán átadásra került a 35 ezer m2 eladótérrel rendelkező, mintegy 127 üzletnek helyet adó bevásárló komplexum. A kereskedelmi létesítmény tetején kapott helyet a 850 férőhelyes parkoló. A beruházás bekerülési költsége meghaladta a 25 milliárd forintot, és elkészülte után, mintegy 1000 új munkahelyet teremtett.


Fentieken kívül, direkciónk részt vett az M6/M60 autópálya beruházásban, műtárgyépítési feladatokat látott el.

STRABAG-MML Kft.
JC Direkció
Mérnöki Mélyépítési Létesítmények
Székhely: 1113 Budapest, Daróci út 30
Tel.: +36-1/3728-271
Levelezési cím: 1519 Bp., Pf. 515.
Fax: +36-1/3728-284
Web: www.strabag.hu

KÖZGÉP Építő- és Fémszerkezetgyártó Zrt.

KÖZGÉP Építő- és Fémszerkezetgyártó Zrt.A KÖZGÉP Építő- és Fémszerkezetgyártó Zrt. első elődje 1921-ben, az I. világháborút követően alakult. Alaptevékenységét az elmúlt 90 évben az acélszerkezetek gyártása és szerelése adta. A cég a rendszerváltás után, 1994-ben alakult részvénytársasággá. A társaság profilja 2004-től jelentősen bővült, ma már autópálya-, vasút-, közmű- és környezetvédelmi beruházásokat is végez. A KÖZGÉP Zrt. széles körű tapasztalatokkal bír a más társaságokkal való együttműködésben. Az infrastrukturális beruházásoknál a KÖZGÉP stabil és megbízható partnere a résztvevő cégeknek, akár fővállalkozóként, alvállalkozóként, egy-egy konzorcium vezetőjeként vagy tagjaként végzi el feladatait. A KÖZGÉP Zrt. 2064 m2 alapterületű acélgyártó- és szerelőcsarnokkal és 232 m2 zárt korrózióvédelmi csarnokkal rendelkezik.

Főbb tevékenységeink:

 • Acélszerkezetek gyártása és szerelése: hídépítés és hídrekonstrukció, gépészeti acélszerkezetek
 • Műtárgy- és szerkezetépítés
 • Autópálya- és útépítés
 • Vasútépítés
 • Közműépítés
 • Hulladékgazdálkodás
 • Kármentesítés
 • Magasépítés, energetika

Minősítések

A KÖZGÉP Zrt. minőségirányítási rendszerét ISO 9001:2008 szabvány szerint, a környezetközpontú irányítási rendszert ISO 14001:2004 szabvány szerint tanúsították. Az MSZ 28001:2008 szerinti munkahelyi egészségvédelmi- és biztonsági rendszer bevezetése óta a meglévő rendszerek Integrált Irányítási Rendszerként működnek. A KÖZGÉP teljesíti a fémek ömlesztő hegesztésének DIN EN ISO 3834-2 szabvány szerinti minőségirányítási követelményeit, és rendelkezik a DIN 18800-7 szerinti üzemalkalmassági tanúsítással is az acélszerkezetek gyártására.

KÖZGÉP Építő- és Fémszerkezetgyártó Zrt.
1239 Budapest Haraszti út 44.
Tel.: +36-1-286-0322
Web: www.kozgep.hu

Geohidroterv Kft.

Geohidroterv Kft.Munkatársaink több évtizedes tapasztalattal állnak megbízóink rendelkezésére az alábbi tevékenységekkel:

Szakértés, tervezés

 • kommunális és ipari hulladékok elhelyezése, helyi bevédése, lerakóhelyek tervezése
 • környezeti állapotfelmérés, felülvizsgálat, kárfelmérés
 • megvalósíthatósági tanulmányok, környezeti hatástanulmányok
 • kármentesítési munkák tervezése, műszaki ellenőrzése
 • vízszerzés, vízellátás, csatornázás, felszín alatti vizek védelme
 • monitoring rendszerek tervezése
 • mérnökgeológia, geotechnika, mélyépítés
 • felmérések, szakvélemények készítése, tervezés, kivitelezés

Kivitelezés

 • kommunális és veszélyes hulladék lerakóhelyek építése, rekultivációja
 • veszélyes, nem veszélyes hulladékok kezelése, szállítása
 • fúrások, figyelőkutak, helyszíni vizsgálatok
 • kármentesítő rendszerek gyártása, telepítése, üzemeltetése
 • szennyezett területek mentesítése
 • területrehabilitáció, bontások

GEOHIDROTERV
Mérnökgeológiai, Környezetvédelmi és Vízgazdálkodási Kft.
1095 Budapest, Máriássy utca 7.
Tel.: +36-1-204-7768, 204-7769
Fax: +36-1-204-7767
E-mail: geohidroterv@geohidroterv.hu
Web: www.geohidroterv.hu

Hírlevél feliratkozás