Mecsek-Dráva Hulladékgazdálkodási
Program Rekultiváció

Hírek

Terv szerint haladnak a rekultivációs munkálatok

2012-01-12

Az ütemtervnek megfelelően a téli leállásig 14 településen már befejeződött, 67 helyszínen jelenleg is tart, 8 helyen pedig hamarosan megkezdődik a „Mecsek-Dráva Hulladékgazdálkodási Program Települési Szintű Hulladéklerakók Rekultivációja” elnevezésű projekt.

A beruházás fő célja az érintett térség lakosainak életminőségének javítása. Ez a program a korszerűtlen, bezárt települési szilárdhulladék-lerakókat számolja fel, vagy rekultiválja helyben, vagyis a környezetszennyező gócpontok megszüntetésére irányul. Az érintett területet minden esetben a rekultivációs folyamat befejezéseként termőfölddel fedik le, majd tájba illesztett növényekkel telepítik be.

A beavatkozásnak nem csak esztétikai szempontból van fontos szerepe, hisz a folyamat az egész térség életére hatással lesz. Megóvja az ivóvízbázist a felszíni szennyeződésektől, fokozza a környezet biodiverzitását azáltal, hogy növeli a védett élőlények életterét, miközben az emberi egészség-kockázatot is csökkenti. A térség idegenforgalmi adottságain túl - a környezeti változásoknak köszönhetően - a környező ingatlanok megítélése is javulhat.

A projekt 4.997.889.570 Ft-os költségvetéssel rendelkezik, s az Európai Unió 100%-os támogatásából valósul meg.

A 89 települést érintő óriás beruházás a terveknek megfelelően halad, befejezése 2012 májusában várható.

Az aktuális ütemterv az alábbi táblázatban megtekinthető.

Amennyiben további információra lenne szüksége, forduljon bizalommal a Ferling PR munkatársához, Farkasné Németh Krisztinához a 72/512-372-es telefonszámon vagy a nemeth.krisztina@ferling.hu címen.

Vissza a hírekhez

Hírlevél feliratkozás