Mecsek-Dráva Hulladékgazdálkodási
Program Rekultiváció

Hírek

Júliusban Dombóváron is megkezdhető a rekultivációs munka

2012-06-29

2012 júliusában az 5 hektárt is meghaladó területen elhelyezkedő, felhagyott kommunális szilárdhulladék lerakó, mint az egyik legmonumentálisabb rekultivációs munka megkezdhető, és még az idén befejeződik.

A szerződés hatályba lépését követően rögtön megkezdődtek az előkészületek, azonban a szükséges hatósági engedélyezések nem várt elhúzódása miatt az előkészítési fázist még nem lehetett lezárni.
Az aktualizáló geodéziai felmérések és a rekultivációs munkák tervei sikeresen elkészültek, azonban a kapcsolódó csapadékvíz elvezetési rendszer kiviteli tervei még szakhatósági jóváhagyás alatt vannak. A rekultivációs munkákra vonatkozóan a munkakezdési engedélyt kivitelező megkapta a Mérnöktől, így júliusban megkezdődhet a kivitelezés, amely még ez évben befejeződik és átadásra kerül.
A rekultivált és a felszámolt hulladéklerakók esetében egyaránt megszűnik a közvetlen környezetszennyeződésnek a lehetősége, illetve a talaj és a vízbázisok szennyeződésének esélye is.

Amennyiben további információra lenne szüksége, forduljon bizalommal a Ferling PR munkatársához, Farkasné Németh Krisztinához a 72/512-372-es telefonszámon vagy a nemeth.krisztina@ferling.hu címen.

Vissza a hírekhez

Hírlevél feliratkozás