Mecsek-Dráva Hulladékgazdálkodási
Program Rekultiváció

Hírek

Projektnyitó rendezvény és szakmai fórum

2011-07-21

Többéves szakmai előkészítést követően olyan szakaszába ért a „Mecsek-Dráva Hulladékgazdálkodási Projekt Rekultiváció” projekt, hogy ünnepélyes nyitórendezvényére, majd szakmai fórumra került sor 2011. július 4-én.

A Pécsi Tudományegyetem Pollack Mihály Műszaki Főiskolai Karának épülete adott otthont a rendezvényeknek, ahol Girán János, Pécs MJV Önkormányzat kabinetvezetője nyitotta meg az eseményt, majd Papp Gábor, a Mecsek-Dráva Önkormányzati Társulás intézményvezetője beszélt a projektről. A kivitelezéssel, megvalósítással kapcsolatban Vermesy Sándor, a Strabag MML Kft. ügyvezető igazgatója, a kivitelező konzorcium vezetője szólalt fel.

A nyitórendezvényt követően Szakmai fórumon vehettek részt a meghívottak. Ezen az eseményen Papp Gábor, a Mecsek-Dráva Önkormányzati Társulás intézményvezetője adott tájékoztatást a „Mecsek-Dráva Hulladékgazdálkodási Program Rekultiváció” helyzetéről, majd a program szakmai koncepcióját Leitol Csaba, az MKM Consulting Kft. ügyvezető igazgatója mutatta be. A hulladékgazdálkodás közszolgáltatási vonatkozásairól, az üzemeltetési kérdésekről, valamint az önkormányzatok kötelezettségeiről Kiss Tibor a BIOKOM Pécsi Környezetgazdálkodási Kft. ügyvezető igazgatója tartott előadást.

A nyitórendezvényen közel 70 fő, míg a Szakmai fórumon több mint félszázan vettek részt. A Dél-dunántúli Régió három megyéjében 89 település közel 170 ezer lakosának életminőségére lehet pozitív hatással a projekt, a projektgazdák ezért is tartják kiemelt jelentőségűnek a folyamatos tájékoztatást, információátadást.

Kérjük, tekintse meg a rendezvényeken készült képeket a Galériában!

Vissza a hírekhez

Hírlevél feliratkozás