Ezúton tájékoztatjuk, hogy a Mecsek-Dráva Önkormányzati Társulás Társulási Tanácsa a 24/2012 (V.11.) sz. határozata alapján akként döntött, hogy az önálló munkaszervezetét 2012. május 31. napjával megszünteti, és a feladatokat Pécs MJV Önkormányzat Polgármesteri Kabinet irodáján keresztül látja el a jövőben azzal, hogy a projektek menedzsment feladatainak ellátására változatlanul a Pécsi Városfejlesztési Nonprofit Zrt. kötelezett.
Tekintettel a fentiekre, szíves tájékoztatásul közöljük, hogy a Társulás levelezési címe, telefon és fax száma megváltozott.

Társulási ügyekben az alábbi elérhetőségek élnek:

A Mecsek-Dráva Önkormányzati Társulás levelezési címe: 7621 Pécs, Széchenyi tér 1.
A Polgármesteri Kabinet vezetője: Girán János főosztályvezető
Kapcsolattartó: Brunné Kramaszta Patrícia
Telefonszám: 06-72/533-826
Fax: 06-72/212-049

Amennyiben a Fejlesztési projekttel (Átrakóállomások, hulladékudvarok, szelektív gyűjtőszigetek, valamint Regionális Hulladékkezelő Központok) illetve a Rekultivációs projekttel kapcsolatban merül fel kérdésük, kérésük, Szabados Yvette projektmenedzser áll szíves rendelkezésükre :
Szabados Yvette
06-30/816-1414,
szabados.yvette@pecs2010.hu

Mecsek-Dráva Hulladékgazdálkodási
Program Rekultiváció

Dombóváron tájékoztattuk az érdeklődőket a Mecsek-Dráva Hulladékgazdálkodási Programról

2012. december 13.

Nyílt napon, valamint lakossági és szakmai fórum keretében tájékoztattuk az érdeklődőket Dombóváron a Mecsek-Dráva Hulladékgazdálkodási Programról.

Tovább»

Nyílt nap, lakossági és szakmai fórum Dombóváron

2012. december 6.

Nyílt nap, lakossági és szakmai fórum Dombóváron

A Mecsek-Dráva Hulladékgazdálkodási Program Rekultiváció projekt keretében 2012. december 12-én 14 órától nyílt napot tartunk a dombóvári hulladéklerakónál (mely a 61-es sz. főút (Dombóvár-Kaposvár) mentén található; a Dombóvár táblát elhagyva bal kéz felől az első bekötőút a lerakóhoz vezet).

Tovább»

PROJEKTZÁRÓ RENDEZVÉNY

2012. november 14.

Többéves szakmai előkészítést követően, a 2011-ben megkezdett kivitelezési munkálatok befejeződtek a „Mecsek-Dráva Hulladékgazdálkodási Program – Rekultiváció” projektben.

Tovább»

Szakmai konferencia a rekultivációs programról

2012. november 13.

Szakmai konferencia a rekultivációs programról

A Mecsek-Dráva Hulladékgazdálkodási Program projektjei (rekultiváció és fejlesztés) mellett a veszélyes hulladékok kezelésére kijelölt Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség működése és a hatályos hulladékkezelési előírások voltak a témája a Pécsi Városfejlesztési Nonprofit Zrt. székházában megtartott szakmai konferenciának. A november 13-i eseményen több érintett település polgármestere mellett egyetemi tanárok, településfejlesztési szakemberek és laikus érdeklődők is szép számmal jelentek meg.

Tovább»

A dél-dunántúli rekultivációs projekt 99%-a már megvalósult

2012. július 26.

A pécsi önkormányzat gesztorságával elnyert Mecsek-Dráva Hulladékgazdálkodási Program nem egyszerűen csak műszaki létesítmények kialakítását, hanem napjaink egyik legfontosabb küldetését, a környezetszennyezés mérséklését tűzte zászlajára.

Tovább»

Júliusban Dombóváron is megkezdhető a rekultivációs munka

2012. június 29.

2012 júliusában az 5 hektárt is meghaladó területen elhelyezkedő, felhagyott kommunális szilárdhulladék lerakó, mint az egyik legmonumentálisabb rekultivációs munka megkezdhető, és még az idén befejeződik.

Tovább»

Befejeződött a kökényi hulladéklerakó rekultivációja

2012. május 24.

A "Mecsek-Dráva Hulladékgazdálkodási Program – Rekultiváció" projekt keretében Baranya, Somogy és Tolna megye 89 települése érintett, melyből 7 a Pécsi Kistérséghez tartozik. A kökényi hulladéklerakón teljes rekultivációt végeztek 3 talajvíz figyelő kút beépítésével.

Tovább»

Ünnepélyes átadó a rekultivációs projektben

2012. április 26.

2012. április 26-án került sor a Mecsek-Dráva Hulladékgazdálkodási Program Rekultiváció egyik meghatározó lerakójának átadó ünnepségére. A rendezvénynek Nagyatád Polgármesteri Hivatala adott otthont.

Tovább»

Fenntartható, zöld is-kék is…

2012. március 28.

A fenntarthatóság felé vezető út többet kíván az emberiségtől, mint a gazdaság zöldítése, vagy bizonyos fajta hulladéktípus újrahasznosítása. Akkor érhetjük el a fenntarthatóság megfelelő szintjét, ha a rendszereinket úgy tervezzük meg, ahogy az ökoszisztémák működnek és fejlődnek. Ha tanulunk a természettől és alkalmazzuk az ökoszisztéma megoldásait, akkor nagyobb esélyünk van egy valóban fenntartható gazdaság és társadalom kialakítására. Ez az alapja a kék gazdaság elvének.

Tovább»

Halad a hulladéklerakók modernizációja

2012. február 24.

Az ütemtervnek megfelelően a téli leállásig 23 településen már befejeződött, 58 helyszínen jelenleg is tart, 8 helyen pedig hamarosan megkezdődik a "Mecsek-Dráva Hulladékgazdálkodási Program - Rekultiváció" elnevezésű projekt.

Tovább»

Terv szerint haladnak a rekultivációs munkálatok

2012. január 12.

Az ütemtervnek megfelelően a téli leállásig 14 településen már befejeződött, 67 helyszínen jelenleg is tart, 8 helyen pedig hamarosan megkezdődik a „Mecsek-Dráva Hulladékgazdálkodási Program Települési Szintű Hulladéklerakók Rekultivációja” elnevezésű projekt.

Tovább»

A Barcsi Kistérség 12 települése érintett a rekultivációs projektben

2012. január 4.

A hulladékgyűjtésbe bekapcsolt lakások száma a Barcsi kistérségben 9250, ami azt jelenti, hogy a térségben közel 10 000 háztartás környezete válik élhetőbbé a jelenleg zajló, elavult hulladéklerakókat érintő rekultiváció nyomán. (7897 db)

Tovább»

A Szigetvári Kistérség mintegy 15 450 lakosának környezete válik élhetőbbé

2011. december 5.

A Mecsek-Dráva Hulladékgazdálkodási Program Rekultivációban Baranya, Somogy és Tolna megye 89 települése érintett, melyből 10 a Szigetvári Kistérséghez tartozik.

Tovább»

Októberre 83 lerakó rekultivációja vette kezdetét a Dél-Dunántúlon

2011. október 27.

A régióban 89 településen párhuzamosan zajlanak a munkálatok a „Mecsek-Dráva Hulladékgazdálkodási Program Rekultiváció” elevezésű projekt keretein belül, melynek teljes költségvetése bruttó 6 848 121 712 Ft. A projekt, az Európai Unió 100 százalékos támogatását élvezi.

Tovább»

SAJTÓMEGHÍVÓ

2011. október 24.

Tisztelt Szerkesztőség!

Ezúton meghívjuk és várjuk a ’Mecsek-Dráva Hulladékgazdálkodási Program Rekultiváció’ projekt sajtótájékoztatójára, melyen a kivitelezéssel kapcsolatos információkról, ütemtervről adunk információkat.

Tovább»

Lakossági fórum

2011. október 24.

Tisztelettel meghívjuk és várjuk a Mecsek-Dráva Hulladékgazdálkodási Program Rekultiváció projekt keretében szervezett lakossági fórumra... Letöltés .pdf-ben

Tovább»

Kilenc dél-dunántúli településen már megkezdődtek a rekultivációs munkálatok

2011. szeptember 25.

A felszíni és felszín alatti vizek további szennyeződésének megakadályozása és a környezetterhelés csökkentése érdekében, a Dél-Dunántúlon megkezdődött a környezetet és lakosságot is folyamatosan veszélyeztető régi, műszakilag nem megfelelő bezárt, illetőleg felhagyott települési szilárd-hulladék lerakók térségi szintű rekultivációja. A 100 százalékban Európai Uniós forrásból megvalósuló „Mecsek-Dráva Hulladékgazdálkodási Program – Rekultiváció” elnevezésű projekt teljes költségvetése bruttó 6 848 121 712 Ft.

Tovább»

Új időszámítás a szeméttárolásban

2011. augusztus 23.

Új időszámítás kezdődik a Dél-dunántúli térségben, ugyanis 2011 szeptemberében megkezdődnek a Mecsek-Dráva Hulladékgazdálkodási Program Rekultiváció kivitelezési munkálatai. A beruházás nem csak környezetvédelmi szempontból indokolt, de egyben a lakosság igényét is tükrözi.

Tovább»

Projektnyitó rendezvény és szakmai fórum

2011. július 21.

Többéves szakmai előkészítést követően olyan szakaszába ért a „Mecsek-Dráva Hulladékgazdálkodási Projekt Rekultiváció” projekt, hogy ünnepélyes nyitórendezvényére, majd szakmai fórumra került sor 2011. július 4-én.

Tovább»

SAJTÓKÖZLEMÉNY

2011. július 7.

SAJTÓKÖZLEMÉNY

A Mecsek-Dráva Önkormányzati Társulás életre keltésével szinte példátlan méretű önkormányzati összefogás jött létre egy európai uniós kötelezettség teljesítése érdekében. 2011. július 4.

Tovább»

1 2 3 4 >>

Hírlevél feliratkozás